söndag 6 september 2009

Vi på Läderbyxan

Mycket här i livet börjar på skämt. Faktum är att allt mänskligt liv faktiskt börjar, eller kanske borde börja mer eller mindre på skämt. Vad är mer skämtsamt än själva sexakten? Lyckat sex bör i alla fall inte vara på blodigt allvar.

Den här bloggen började med ett samtal över några öl på ett mediokert ölställe i Stockholm. Fem fantastiska vänner som precis klivit in i Det Vuxna Livet satt och beklagade sig över över livets beklageligheter och insåg snart att det de pratade om var oumbärligt för världen. Alla borde få ta del av detta livsbejakande samtal! Med tanke på att människor idag inte läser litteratur kom bloggandet snart upp. Vi kan göra detta! ropade en av kamraterna entusiastiskt, och på den vägen är det.

Vi som skriver här på Läderbyxan är med andra ord fem till antalet. För att vara fem innerstadstjejer i början på de tjugo är vi hyfsat olika och kommer därför att täcka olika områden. Vi förstått att det är modernt med "ey" ändelser i bloggvärlden och kommer därför likt de sju dvärgarna att gå under följande smeknamn: Sexey, Nerdey, Drugey, Cooley och Pördey - allt efter de personlighetsdrag som är mest framträdande hos oss.

Nu för en snabb introduktion:

Sexey - vårt sällskaps Samantha. Utan tvekan den av oss som mest öppenhjärtligt pratar om sitt opryda sexliv. När hon inte parar sig arbetar hon med ekonomi på ett framstående mediaföretag i Stockholm och chockerar alla de människor som trott att hon bara varit ett par pattar med sin kompetens.

Nerdey - vår favoritnörd som äter ärtsoppa till lunch alla dagar i veckan och älskar att citera Harry Potter och Twilight-böckerna. På dagarna arbetar hon i klädbutik och pluggar teater på Kalle Flygare. Vi ser fram emot att se henne som trolltoka i någon härligt nördig film framöver.

Drugey - gängets galenpanna och djuping som tycker om att prata mycket och länge om allt från bajsproblem till tvångstankar. Likt de flesta djupingar läser hon litteraturvetenskap på Stockholms Universitet och kokar blåbärssylt när helst hon får chansen.

Cooley - den av oss som utan tvekan är vassast. Med en uppväxt på Söder och snabb tunga är hon mästare på att klyva även de hårdaste på mitten. Hon pluggar ekonomi på Stockholms Universitet och kommer att bli en farlig chef i "Djävulen bär Prada"-stil någon gång i framtiden.

Pördey - är gängets hjärta och har med sitt ursprung i Birkastan ett sätt som går hem i alla läger. Hon är elegant och världsvan och kommer under hösten att befinna sig i Wien där hon liksom Cooley läser ekonomi. Vi önskar alla innerst inne både att vi hade hennes maner och snygga utsida.

Med dessa inledande ord önskar vi er alla välkomna till Läderbyxan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar